© Klára Rotgeri, Lékaři bez hranic, 2023
16 Úno 24 16 Úno 24

ZŠ Hanspaulka a MŠ Kohoutek konají dobré skutky

V prosincovém předvánočním čase otevřela ZŠ Hanspaulka a MŠ Kohoutek své brány veřejnosti a uspořádala adventní Hanspaulskou slavnost. Návštěvníci zde měli možnost hlasovat, kterou organizaci škola podpoří finančním výtěžkem z této akce. Nakonec se rozhodli podpořit tři projekty a jedním z nich jsou i Lékaři bez hranic.

A co nám vzkázal za Základní školu Hanspaulka pedagog Mgr. et Mgr. Michal Tačík?

„Výtěžek z jarmarku Hanspaulské slavnosti jsme darovali institucím konajícím dobré skutky. Prosociální výchova je součástí základního vzdělávání, a proto všichni třídní učitelé společně se svými žáky navrhli vhodné kandidáty pro zaslání peněžního daru, kam jsme zařadili i organizaci Lékaři bez hranic.

Každá třída navrhla tři instituce. Následně bylo vybráno deset z nich podle počtu obdržených hlasů. Poté učitelé formou hlasování vybrali tři organizace pro příjem peněžního daru. Tyto tři organizace byly osloveny se žádostí o zaslání propagačních materiálů. V rámci příprav Hanspaulské slavnosti byli žáci seznámeni s činností těchto tří organizací. O konečném pořadí rozhodla široká veřejnost.

Organizace Lékaři bez hranic se umístila na krásném druhém místě. Tímto jí předáváme peněžní dar ve výši 24 056 Kč. Máme z toho velkou radost a přejeme vám hodně štěstí do dalších let.

My mockrát děkujeme za krásný dar, který pomůže tam, kde je to potřeba.

{{{ labels.morehistories }}}