20 Pro 13 15 Zář 17

Lékaři bez hranic uzavírají veřejnou sbírku na pomoc na Filipínách

Dne 11. 11. 2013 vyhlásila česká pobočka Lékařů bez hranic veřejnou sbírku na financování humanitární a zdravotnické pomoci na Filipínách postižených katastrofálním tajfunem Haiyan, který postihl miliony obyvatel a vyžádal si přes 6 000 obětí.

Sbírka byla vyhlášena na účtu 222 666 / 2700 a prostřednictvím dárcovské SMS zaslané na číslo 87777 ve tvaru DMS MSF.

Sbírka na pomoc Lékařů bez hranic na Filipínách bude uzavřena k 31. 12. 2013.

Veškeré dary došlé do té doby na sbírkový účet či zaslané prostřednictvím dárcovské SMS ve tvaru DMS MSF budou použity výhradně v rámci našich humanitárních projektů na Filipínách. - Dary, které přijdou na sbírkový účet či prostřednictvím DMS MSF po tomto daru, budou využity v rámci krizového fondu Lékařů bez hranic na urgentní krizovou pomoc podle aktuální situace a potřeb ve světě.

Do současné doby získali Lékaři bez hranic na pomoc na Filipínách od dárců v ČR přes 850 000 Kč a využili navíc 300 000 Kč ze svého krizového fondu. Rozsáhlou finanční podporu Lékaři bez hranic získali také v dalších zemích po celém světě.

Děkujeme mnohokrát všem dárcům, kteří se zapojili do sbírky a podpořili humanitární a zdravotnickou pomoc Lékařů bez hranic na Filipínách. Vážíme si Vaší důvěry a účasti s oběťmi jednoho z nejsilnějších tajfunů historie.

I díky této pomoci byli Lékaři bez hranic schopni během prvního měsíce po katastrofě navzdory těžkým logistickým překážkám postavit 4 polní nemocnice, zprovoznit několik mobilních klinik v těžce přístupných oblastech a podporovat materiálně ta místní zdravotnická zařízení, která zůstala v provozu. Týmy Lékařů bez hranic provedly 30.900 ambulantních vyšetření, na 300 pacientů přijaly do nemocnic a provedly přes 2.100 chirurgických zákroků a převazů. Kromě toho distribuovaly humanitární pomoc, např. 28.000 balíčků základních potřeb pro přežití a 9.100 stanů, přístřešků nebo rekonstrukčních sad.

Lékaři bez hranic samozřejmě pokračují ve své pomoci obětem tajfunu Haiyan a na Filipínách zůstanou i v dalších měsících, dokud nedojde k dostatečné obnově filipínského zdravotnictví a nebudou pokryty základní zdravotní potřeby obyvatel postižených katastrofou.

Aktuální informace o situaci na místě a pomoci Lékařů bez hranic můžete sledovat zde.

{{{ labels.morehistories }}}