25 Srp 14 15 Zář 17

Lékaři bez hranic jsou hluboce zarmouceni smrtí kolegů z Guineje, Libérie a Sierry Leone

Lékaři bez hranic se zármutkem potvrzují úmrtí tří kolegů: guinejského terénního pracovníka a zdravotních bratrů z Libérie a Sierry Leone.

Náš guinejský kolega byl přijat 19. srpna do jednoho z ebolových center v zemi. Přestože se mu dostalo zdravotní péče, nemoci bohužel podlehl následující den. Jeho pohřeb se odehrál 21. srpna za přítomnosti rodiny a týmu Lékařů bez hranic. Náš kolega pracoval v terénním týmu.

Kolega z Libérie byl zdravotním bratrem ministerstva zdravotnictví, který pracoval s Lékaři bez hranic. 19. srpna ho přijalo jedno z našich léčebných středisek. Lékařský tým mu poskytl veškerou možnou péči, nedokázal ale zabránit jeho úmrtí, k němuž bohužel došlo 23. srpna. Pohřeb tohoto kolegy se v současnosti zařizuje.

Náš kolega ze Sierry Leone pracoval s jedním z týmů Lékařů bez hranic v zemi. 24. srpna byl přijat do léčebného centra, kde se mu lékařský tým pokusil pomoci, jak jen mohl. Den na to náš spolupracovník bohužel zemřel k velkému zármutku celého týmu. Přípravy na jeho pohřeb také probíhají.

V současnosti probíhá důkladné vyšetřování příčin nákazy těchto spolupracovníků. Zatím se nezdá, že by onemocněli v souvislosti se svou pracovní činností.

Vyjadřujeme hlubokou soustrast rodinám a přátelům obou našich kolegů, budeme je v těchto těžkých chvílích dále podporovat.

{{{ labels.morehistories }}}