26 Bře 12 15 Zář 17

Humanitární kongres 2012

Humanitární pomoc na křižovatce, to je téma 1. Humanitárního kongresu, který pořádají největší české neziskové organizace už v sobotu 31. března 2012 na půdě Karlovy univerzity v Praze. Humanitární kongres je mezinárodní platformou pro výměnu zkušeností, informací a nápadů, které se týkají humanitární pomoci. Sdružuje přední odborníky z nevládních a humanitárních organizací, vysokých škol a médií.

Odborníci z České republiky i ze zahraničí vystoupí v jednotlivých panelových diskuzích s odborným i obecným zaměřením, odděleně pro odbornou i laickou veřejnost. Rozvinou debatu o bezpečnostních otázkách, o nakládání s finančními prostředky od dárců, o nových technologiích a inovacích nebo o roli nebo odpovědnosti médií v  humanitárních krizích.

Pozvání přijal například Joel Echevarria, ředitel ADRA Somálsko, klinická psycholožka Dr. Bohumila Baštecká, Ph.D., Anne Street z britské sekce Caritas International, Encho Gospodinov z oddělení Evropské komise pro humanitární pomoc a civilní ochranu, Šimon Pánek ze společnosti Člověk v tísni nebo chirurg Jan Trachta z Lékařů bez hranic a zástupkyně ředitele švýcarské pobočky Beatrice Godefroy. Se všemi je možné zprostředkovat rozhovory, a to případně i před konáním akce.

Další informace o panelech a účastnících najdete na uvedené internetové stránce.

KDY: Praha, sobota 31. března 2012, 8:30 – 17:40
KDE: Fakulta humanitních studií UK
         U kříže 661/8 158 00 Praha 5 - Jinonice
         Česká republika

PRACOVNÍ JAZYK: angličtina (česky budou panely Odpovědnost, etika a role médií v kontextu humanitární pomoci a Jak je nakládáno s finančními dary?)

V případě zájmu mohou pořádající organizace poskytnout kvalitní fotografie i video z humanitárních akcí, kterých se v minulosti účastnily.

Účastníci konference se mohou přihlásit na internetových stránkách www.humanitarnikongres.cz. Novináři mohou zdarma získat akreditaci na uvedených kontaktech.

{{{ labels.morehistories }}}