© Omar Haj Kadour / Lékaři bez hranic
08 Úno 23 09 Bře 23

Zachraňujeme životy po zemětřesení v Turecku a Sýrii. Připojte se

Ničivé zemětřesení, které zasáhlo jih Turecka a severozápad Sýrie, dosud způsobilo smrt tisíců lidí a zanechalo za sebou desetitisíce raněných. V Sýrii pomáháme už od prvních hodin po katastrofě. Zasažené obyvatele v Turecku podporujeme prostřednictvím našich místních partnerů. V nečekaných krizích, jako se odehrála v těchto zemích, zasahujeme rychle a flexibilně jen díky podpoře našich dárců.

Naše pomoc po zemětřesení v Sýrii

Na severozápadě Sýrie v zemětřesením postižených provinciích Idlíb a Aleppo působíme dlouhodobě. Hned v prvních hodinách po katastrofě jsme proto mohli začít ošetřovat raněné, a to přesto, že i naši místní kolegové zemřeli nebo ztratili své blízké pod ruinami.

Svědectví Samar, vedoucí osvětových aktivit Lékařů bez hranic v Sýrii.

Přetíženým zdravotnickým zařízením v oblasti dodáváme potřebný materiál: vybavení na oddělení pohotovosti, traumatologie a chirurgie. Podpořili jsme takto už 30 zařízení. Pomáháme s převozem pacientů sanitkami. Rodinám, které otřesy připravily o střechu nad hlavou, dáváme deky, jídlo a hygienické či kuchyňské potřeby.

Přidali jsme lůžka v našich vlastních zdravotnických zařízení a posíláme náš zkušený personál vypomoct do jiných nemocnic. Provozujeme mobilní kliniky, v rámci kterých poskytujeme nejen lékařskou péči, ale i psychologickou pomoc. Přitom pokračujeme v péči o naše ostatní pacienty.

Samih Kaddour, ředitel nemocnice Akrabat, s kolegou a pacientem, Sýrie.

Naše pomoc po zemětřesení v Turecku

Na jihu Turecka podporujeme zasažené obyvatele prostřednictvím místních partnerů. Spolupracujeme s Mezinárodním modrým půlměsícem, se kterým jsme pomáhali při zemětřesení v Izmiru v roce 2020. Organizace distribuuje jídlo a balíčky první pomoci v ubytovnách pro lidi bez střechy nad hlavou v oblasti Kilis.Tureckým úřadům jsme nabídli naši přímou podporu: jsme připraveni začít pomáhat. Zatím nás požádaly pouze o zdravotnické a další vybavení.


 

Váš dar nám pomůže zareagovat rychle i na další nečekané krize, jako bylo i zemětřesení v Turecku a Sýrii.

DARUJTE A POMÁHEJTE S NÁMI

{{{ labels.morehistories }}}