29 Zář 20 16 Lis 21

Podpora lidí v nouzi není výsada boháčů, pomáhat může fakt kdokoliv

Proč a jak pomáhá náš věrný dárce Filip Široký?

„Už asi 10 let pořádáme s kamarádem každoročně oslavy narozenin a před pár lety nás napadlo, že větší radost než dárky by nám udělalo podpořit něco, co nám dává smysl. Nový sluchátka, poukazy k holiči a celoroční zásoby alkoholu nám, pravda, trochu chybí, ale pomoct místo toho aspoň trochu lidem, který měli v životě menší štěstí než my, za to pokaždý na sto procent stojí. A právě proto se sbírky na Lékaře a občas i jiný super organizace staly tím vůbec nejhezčím dárkem od našich kamarádů. Mimo samotných vybraných peněz tím taky chceme ukázat, že podpora lidí v nouzi není výsada boháčů, a že pomáhat může fakt kdokoliv. Vybíráme jen tak, na konkrétní projekty, kupujeme skutečný dárky nebo vybavujeme virtuální nemocnici. Jediný pravidla - vždycky se přispívá jen dobrovolně, a vždycky jde 100% vybraných peněz na dobrou věc. Minulý rok jsem k tomu přidal ještě turnaj v beach volejbalu a tenhle rok děláme obě akce dohromady, beach i oslavu. Vše půjde na podporu projektů Lékařů bez hranic, tak nám držte palce, ať to Covid nepřekazí.

No a proč právě Lékaři? Pomáhají po celém světě, ve víc než 70 zemích, a to tam, kde je to úplně nejvíc potřeba: válečný oblasti, přírodní katastrofy, epidemie. Bez otázek, často s nasazením vlastního života, pomáhají všem. A to je pro mě důležitý, protože nikoho z nás se neptali, jestli se chceme narodit v Česku, Sýrii nebo Kongu, bílí nebo žlutí, zdraví nebo nemocní. Pomáhají mladým, starým, mužům, ženám, jedné i druhé straně konfliktu, prostě jen těm, co pomoct potřebují, bez rozdílu. A to se mi líbí. Čistý dobro, žádný zbytečný otázky, kdo si zrovna v tuhle chvíli zaslouží záchranu a pomoc víc, a kdo míň. 

Proto budu Lékaře určitě podporovat i dál, ať už formou pravidelného přispívání, pořádání dárcovských sbírek, nebo jinou pomocí. A hlavně - proč ne zrovna oni? Mě oslovila zrovna myšlenka Lékařů bez hranic, ale každý, kdo pomáhá nebo podporuje něco, čemu věří, je podle mě o něco větší frajer.​“

{{{ labels.morehistories }}}