22 Led 18 19 Úno 19

Pečení cukroví pro Lékaře bez hranic

Chceme se s vámi podělit o krásnou aktivitu našich dárkyň ze ZŠ Hostivař! Rodina Kordulových se před Vánoci zapojila do benefičního prodeje cukroví a výrobků na školních vánočních trzích, aby podpořili naše projekty. Maminka Monika nám poslala popis toho, jak přípravy probíhaly:

„V prosinci se konaly na naší škole vánoční trhy a s dcerami jsme si řekly, že stejně jako předchozí rok podpoříme Lékaře bez hranic. Naplánovaly jsme si toho docela dost: dekorované rámečky na fotky, svícny a 6 druhů drobných cukrovinek. Rámečky a svícny měly holky vyzkoušené již z loňského prodeje pro Lékaře bez hranic, cukroví se zimní tématikou bylo pro nás novinkou a tak jsme občas musely improvizovat. Třeba vánoční stromečky z vosích hnízd jsme chtěly obalit v nasekaných pistáciových oříšcích, ale výsledek nebyl tak zelený, jak jsme potřebovaly. Tak mě napadlo upéct buchtu obarvenou matcha čajem, rozdrobit ji a vosí hnízda potřít bílkem a obalit v drobečcích, které již měly ten správně zelený odstín. Na sněhuláky jsem zase neměla dostatečně velké marshmallowns a už byla noc, nezbývalo než zapátrat na internetu a vyrobit si své vlastní. Bylo to napínavé, jestli hmota ztuhne, ale klaplo to a určitě jsem je nedělala naposledy.

Anežka při prodeji cukroví.

Celé se nám to trochu zkomplikovalo, když dcera Alžběta dostala nepříjemný kašel, celý středeční prodej tak byl jen na Anežce. Měla jsem velké obavy, jestli něco prodá, ve škole byla spousta prodejních stolků, dětí, rodičů a dalších příbuzných, neskutečný mumraj. Když sem se navečer do školy vracela, abych jí pomohla vše sbalit, přemýšlela jsem, co uděláme s tím, co zbylo. Ale mé obavy byly zcela zbytečné, Anežka prodala až na 4 pytlíky karamelek úplně všechno! Bylo to neskutečné, v něco takového sem ani nedoufala! Částka, kterou holky vydělaly po odečtení nákladů, byla 2 288 Kč. V moři je to jen malá kapka, ale každá kapka se počítá. Moc mne těší, že jsme vám mohly peníze předat osobně, bylo to velice příjemné a milé setkání. Děkujeme!“

My moc děkujeme za podporu! Uspořádat sbírku mezi přáteli, v práci nebo ve škole pro nás můžete i vy. 

VYTVOŘTE VLASTNÍ DÁRCOVSKOU VÝZVU

{{{ labels.morehistories }}}