20 Zář 19 13 Čvc 21

Charitativní sbírka na Trutnovském jarmarku

Slečna Markéta Fajfrová z Trutnova se rozhodla podpořit činnost Lékařů bez hranic na Trutnovském jarmaru. Co jí k tomu vedlo?

Činnost Lékařů bez hranic sleduji již několik let a velice obdivuji každého, kdo pro tuto organizaci pracuje. Pravidelně čtu novinky na webu, kde jsem narazila na sekci Příběhy o podpoře. Po přečtení knihy Africká zima od Tomáše Šebka jsem dospěla k rozhodnutí, že bych i já chtěla Lékaře bez hranic podpořit a zároveň představit jejich práci lidem v mém okolí. Napadlo mě uspořádat charitativní sbírku a nejbližší příležitostí byl Trutnovský jarmark. Chvíli jsem váhala, ale přesvědčily mě kladné reakce rodiny i kamarádů a podpořilo mě i město, které mi zajistilo stánek na jarmarku zdarma. Ve stánku jsme lidem za dobrovolný příspěvek do kasičky nabízeli sladké i slané pečivo, které napekla celá moje rodina a nejbližší kamarádky. Díky propagačním materiálům, které mi Lékaři bez hranic poslali, jsem také mohla i prezentovat jejich práci. Akce se vydařila, spousta lidí se dozvěděla o práci Lékařů a zároveň jsme vybrali krásných 7468 Kč za což jsem moc ráda. 

Prodej pečiva za dobrovolný příspěvek tak dokázal zajistit třeba dvoutýdenní terapeutickou stravu pro 25 těžce podvyživených dětí.

{{{ labels.morehistories }}}