18 Květen 17 15 Zář 17

Společnost TextilEco a.s. podpořila Lékaře bez hranic hned dvakrát

Společnost TextilEco a.s. je naším pravidelným dárcem a podporovatelem. Tento týden uspořádala ve vybraných prodejnách informační kampaň s cílem oslovit své zákazníky a vysvětlit jim, proč Lékaře bez hranic podporuje a jak se i oni mohou zapojit. Pomohla nám tak informovat o naší práci širokou veřejnost.

Kromě toho se však společnost TextilEco a.s. stala také partnerem Lékařů bez hranic v prvním ročníku Giving Tuesday v České republice. Giving Tuesday je světový svátek darování a dobrovolnictví, jenž od roku 2012 oslavuje a podporuje chuť lidí pomáhat druhým. Letos připadl na úterý 29. listopadu.

Náš cíl byl vybrat ve zvláštní dárcovské výzvě 100 000 Kč, které se společnost TextilEco a.s. zavázala zdvojnásobit. Všechny vybrané prostředky jsou určeny na pomoc lidem v severonigerijském státě Borno, který se potýká s humanitární krizí nebývalých rozměrů.

Díky solidaritě našich dárců jsme cíle dosáhli a více než čtyřikrát jej překročili! A společnost TextilEco a.s. se laskavě rozhodla zdvojnásobit celých 400 000 Kč. Celkem jsme tak vybrali 821 858 Kč, které poputují na pomoc lidem v Nigérii.

 „Říká se, že šaty dělají člověka. Mnoho lidí, spoustu šatstva, kterému naše společnost dává druhý život, nám umožňuje tomuto rčení dát  ten správný smysl. A to, že i "šaty můžou pomáhat". Do této výzvy jsme se zapojili proto, že Lékaři bez hranic do 24 hodin zasahují v místech katastrof  a všude tam, kde je pomoc nejvíc  potřeba. Jejich prostřednictvím můžeme i my pomoci zachraňovat to nejcennější - lidský život. Lidé lidem je naše motto.“

Anna Smolíčková, TextilEco a.s.

{{{ labels.morehistories }}}