© Reto Albertalli/Phovea
03 Lis 15 13 Říj 21

Pozvánka na pietní setkání Lékařů bez hranic

V úterý 3. listopadu 2015 uplyne právě měsíc od amerického leteckého útoku na nemocnici Lékařů bez hranic v Kundúzu. Stále jsme však nedostali žádné vysvětlení toho, co se stalo.

Sejdeme se proto v úterý v 16 hodin na nádvoří historické budovy Nemocnice Na Františku, abychom si společně připomněli památku našich kolegů a pacientů, kteří při útoku zemřeli, a také abychom připomněli náš požadavek nezávislého vyšetření celého incidentu.

Setkání bude součástí mezinárodní iniciativy, podobné akce se uskuteční ve všech zemích, kde mají Lékaři bez hranic své projekty nebo kanceláře.

Stále více zdravotnických zařízení se stává terčem útoků. V noci na úterý 27. října byla zcela zničena nemocnice v Jemenu, hrozné zprávy o bombardování nemocnic přicházejí také ze syrské provincie Idlíb.

Jsme zarmouceni a frustrováni, že za tyto události nepřijímá nikdo zodpovědnost, dotýkají se totiž samotné podstaty práce Lékařů bez hranic. Potřebujeme vědět, že můžeme dát dělat svou práci ve válečných oblastech beze strachu z napadení.

Trváme na dodržování Ženevských konvencí a bráníme se ve jménu našich pacientů. Potřebujeme vás, abyste stáli při nás a spolu s námi prosazovali to, že i válka má svá pravidla.

Připojte se k nám a podpořte náš požadavek nezávislého vyšetřování. 

Setkání se uskuteční v úterý 3. listopadu v 16 hodin na nádvoří historické budovy Nemocnice Na Františku, vchod z Kozí ulice.

{{{ labels.morehistories }}}