23 Led 14 15 Zář 17

Na kole po Indii. Prezident Zátiší Group Sanjiv Suri podpoří Lékaře bez hranic

Praha, 23. ledna 2014 - Prezident a CEO pražské gastronomické společnosti Zátiší Group Sanjiv Suri podpoří humanitární organizaci Lékaři bez hranic. V rámci cyklistické výpravy po Indii chce pro Lékaře bez hranic získat dva miliony Kč. K zasílání finančních darů vyzývá také své přátele, sám se zavázal, že každý příspěvek zdvojnásobí ze svých prostředků.

© Sanjiv SuriSanjiv Suri se připojí k bývalému prezidentovi Lékařů bez hranic Dr. Unnimu Karunakarovi, který se na svou cestu napříč Indií vydal už v loňském říjnu. „Chci podpořit Unniho v závěrečných etapách jeho úžasné, více než 5 000 kilometrů dlouhé cesty a získat na projekty Lékařů bez hranic navíc další dva miliony Kč. Připojte se prosím ke mně a sponzorujte naše ujeté kilometry,“ říká Sanjiv Suri.

Pro Lékaře bez hranic, kteří financují svoji činnost z 90 % z darů soukromých dárců, je taková charitativní akce mimořádným přínosem. „Rozhodnutí pana Suriho si velmi vážíme. Jeho odhodlání překonat fyzické překážky a ujet na kole stovky kilometrů, aby svou aktivitou motivoval další lidi k podpoře Lékařů bez hranic, je obdivuhodné. Rád bych mu také vyjádřil díky za to, že každý příspěvek darovaný v rámci projektu SANJIV CYCLES FOR MSF zdvojnásobí ze svých vlastních zdrojů,“ říká Pavel Gruber, ředitel Lékařů bez hranic v ČR.

Unni Karunakara začal svou cestu v kašmírském Šrínagaru. Během cesty se snaží získat finanční prostředky na projekty Lékařů bez hranic. Sanjiv Suri doprovodí bývalého prezidenta Lékařů bez hranic až do cíle v Thiruvananthapuramu ve státě Kerala.

„Rozhodl jsem se, že v závěrečných etapách jeho dlouhé cesty pojedu po jeho boku, abych se i já alespoň nakrátko vrátil do své rodné země, kterou jsem tak jako on před dlouhými lety opustil a nyní bych rád znovu poznal,“ popisuje Suri.

{{{ labels.morehistories }}}