09 Úno 17 15 Zář 17

Lékaři bez hranic odsuzují brutální vraždu pracovníků Mezinárodního výboru Červeného kříže v Afghánistánu

Lékaři bez hranic jsou šokováni útokem proti humanitárním pracovníkům Mezinárodního výboru Červeného kříže v afghánské provincii Džúzdžán, který se odehrál 8. února 2017. Útok připravil o život šest pracovníků Červeného kříže, další dva jsou nezvěstní.

Pracovníci Lékařů bez hranic z celého světa společně vyjadřují nejhlubší soustrast rodinám, přátelům a kolegům obětí. Doufáme také v co nejrychlejší návrat nezvěstných pracovníků.

„Neexistuje omluva pro tak surový útok na humanitární pracovníky,“ prohlásila Joanne Liu, mezinárodní prezidentka Lékařů bez hranic. „Co nejdůrazněji odsuzujeme tento útok a všechny útoky na humanitární pracovníky.“

Velké množství lidí v Afghánistánu stále závisí na humanitární pomoci při zajištění základních životních potřeb, a tento útok jen zkomplikuje humanitárním organizacím možnost dostat se k těm, kdo pomoc zoufale potřebují.

„Jsme v šoku a nechceme věřit, že došlo k takovému útoku na t, co je úplný základ humanitární pomoci,“ dodala Liu. „Soucítíme a truchlíme s našimi kolegy a přáteli v Mezinárodním výboru Červeného kříže.“

Zobrazit větší mapu

{{{ labels.morehistories }}}