© Brian Sokol/Panos
30 Pro 15 01 Čvn 21

12 fotografií, které ukazují práci Lékařů bez hranic v roce 2015

Máme za sebou další rok. Rok dramatických momentů, nebezpečných situací a nenadálých událostí. Naše týmy zasahovaly po přírodních katastrofách v Nepálu a Malawi, reagovaly na zdravotnické potřeby obyvatel ve válkou zmítané Sýrii, asistovaly při uprchlické krizi v Evropě. Byli jsme u konce epidemie eboly v západní Africe a poskytovali jsme pomoc civilistům sužovaným válkou v Jemenu.

Rok 2015 přinesl také nový trend vedení války se zvýšeným počtem útoků na nemocnice. Jako by se přehlížení mezinárodního humanitárního práva stávalo zvykem. Tento precedens otřásl jak námi, tak mezinárodním společenstvím.

Během tohoto mimořádně traumatického roku zachytili naši nebo externí fotografové momenty, které nás překvapily i události, které nás hluboce zasáhly. Z nepřeberného množství dokumentárního materiálu jsme vybrali několik fotografií jako malý příklad humanitární a zdravotnické pomoci poskytované Lékaři bez hranic. Přinášet pomoc tam, kde je nejpotřebnější, je naším úkolem; být svědky lidského utrpení prostřednictvím fotografií a psaného slova je naší povinností.

{{{ labels.morehistories }}}